Un pas més cap a les e-Bikes

Aquest post va més enllà d’una simple posta al dia del projecte que ens comprèn; pretén situar al lector dins de l’actualitat del món de les bicicletes elèctriques, obrint així, camí cap a una conscienciació de índole social, sobrepassant l’anomenadíssim caràcter ecològic.

Tant sols necessitem un instant de cerca a la premsa actual per adonar-nos que s’escriuen nombrosos articles sobre aquest tema; alguns aposten per expandir l’ús de les e-bikes en el context urbà com a acció saludable i respectuosa amb el medi ambient; en contraposició, n’hi ha que argumenten que la tecnologia no està en el seu punt òptim com per afavorir aquesta expansió, posat que el principal problema d’aquests tipus de vehicles és, la autonomia de les bateries i la dependència que això comporta a l’usuari. Discursos es poden trobar molts, des de tots els angles possibles, però al final, es podria dir que tots ells convergeixen en un punt; sembla ser que la normalitat en l’ús o no de les e-bikes ve condicionat per un factor cultural i geogràfic.

Segons el diari britànic “theguardian” es calcula que la Xina tindrà, l’any 2015, més de 150.000 milions de e-bikes en circulació;

http://www.theguardian.com/local-government-network/2013/nov/20/lessons-electric-bikes-china

Les previsions per als països d’occident i en concret per al nostre país, però, difereixen considerablement, fet que, inevitablement, ens porta a qüestionar-nos els motius d’aquesta diferència; és possible que simplement no estiguem acostumats a aquest mitjà de transport? Una bicicleta amb un motor elèctric pot semblar paradoxal als metropolitans? O es més una qüestió de seguretat i confiança, doncs existeix una mancança d’infraestructures urbanes que promoguin i facilitin el seu ús?

El passat dijous, 15 de maig, el diari “La Vanguardia”, va publicar un article (“Futur elèctric”) on informa de la posta en marxa, a la capital catalana, d’un nou projecte que avarca la instal·lació de diversos punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics amb l’objectiu de proporcionar tranquil·litat als ja usuaris d’aquest tipus de transport, així com la promoció i atracció als encara no iniciats.

Una iniciativa realment prometedora que també contempla l’ajut econòmic per a la adquisició de bicicletes elèctriques, acte que podria dibuixar l’inici de la implantació de les e-bikes.

http://www.lavanguardia.com/20140515/54406937083/futuro-electrico-lluis-sierra-raul-montilla.html

Som conscients que el nostre projecte encercla una part infinitessimal d’aquest camp, i no cal dir que queda molta feina a fer per arribar al punt en que les ciutats siguin lliures de fum, malgrat això, que les nostres intervencions us hagin despertat la curiositat pel món de les e-bikes, que hagueu iniciat un interès per les accions que s’estan duent a terme, o, en el millor dels casos, que us estigueu plantejant provar-les, serà més que suficient per sentir-nos satisfets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *