Hub Motor, ese gran desconocido

En aquesta entrada d’avui us parlarem sobre els motors del nostre STR (Self-stabilizing Two-wheeled Robot). Com ja us vam comentar en la nostra primera entrada són un parell de motors HUB Direct Drive Brushless (sense escombretes ni transmissions) cedits per la FIB.

Que són els motors HUB? 
Aquests motors tenen la particularitat que es troben dins del mateix nucli de la roda i la fan girar directament , el qual s’aconsegueix mitjançant l’ús del rotor extern mantenint l’eix fix. Gràcies a aquesta tecnologia estalviem complicacions amb engranatges i mecanismes de transmissió.IMG_20150212_184725

Els nostres motors
Són motors Brushless conformats per un estator bobinat i un rotor amb 20 imants fabricats i mecanitzats manualment per investigadors de la FIB. IMG_3667

Incorporen un driver creat íntegrament pels mateixos investigadors que van dissenyar tant la electrònica com la programació del dsPIC. Gràcies a aquest driver podem realitzar el control de corrent dels motors mitjançant comunicació per CAN BUS a través de trames definides.IMG_3668

Destacar que els motors van ser creats per a un projecte europeu de caminadors per a la gent gran i gràcies al nostre tutor (als seus bons contactes) i a la generositat dels investigadors vam aconseguir uns motors (graatisss!! Retallades strike again) pel nostre STR.


PD:
us deixem amb el primer exemplar de HUB Motor salvatge amb el gran Félix Rodríguez de la Fuente. (No Photoshop)

asdfa

2 pensaments a “Hub Motor, ese gran desconocido”

    1. Bon dia! Els nostres motors si que disposen de la possibilitat d’anar tant endavant com enrere. En tot cas, suposem que la majoria de motors HUB disposen d’aquesta funcionalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *