S’acosten els exàmens: una reflexió amb veu alta

Un cop més s’acosten els exàmens. Ara és època d’encabronaments i emprenyades, els “estudiants” s’han passat el curs jugant a màquines de videojocs, mòbils, de festa, no ajudant a les llars, contestant malament als avis,…..i de s’obte venen els exàmens!!!!. A darrera hora cal estudiar el que no han fet en un curs, obviament l’argument és que el professorat els posa molta feina, que el mestre és incompetent, ….mai el culpable és l’estudiant. Evidentment els pares s’enfronten als mestres, alguns fins i tot comenten que posem molta feina.

Actualment algunes famílies acceptem que l’ordre d’actuar sigui: primer els videojocs, després la festa, després la televisió, els extraescolars, …i finalment l’estudi. Evidentment amb professor particular doncs els de l’escola no en saben prou!. Malauradament tothom qüestiona la noble feina que fem els mestres.

D’altres famílies tenen un estatus molt diferent:primer l’estudi, després l’oci; aquest escenaris no provoquen cap problema, tot el contrari: un ambient cordial, d’entesa, de bon rotllo i bones notes,…..Una armonia envejable.

 

 

Be Sociable, Share!

Autor: joangomez

Matemàtic i Doctor en Ciències de l'Educació. Professor UPC, divulgador i tertulià, M'encanta popularitzar les matemàtiques i també enriquir el debat social tot creant polémica. L'adreça de Twitter: @joan_urgelles